dinsdag, 23. december 2008 - 16:36

Coffeeshop Trenchtown per direct gesloten

Amersfoort

Coffeeshop Trenchtown aan de Krommestraat 41 in Amersfoort is dinsdag 23 december 2008 op last van de burgemeester per direct gesloten. De gedoogverklaring en de horeca-exploitatievergunning zijn ingetrokken.

Een mede-eigenaar van de coffeeshop voldoet niet meer aan de eisen die in de gedoogverklaring en horecavergunning aan hem gesteld zijn. In de vergunning en verklaring staat dat betrokkenen ‘niet van slecht levensgedrag’ mogen zijn.

De mede-eigenaar wordt verdacht van strafbare feiten. Hij werd op 9 december samen met een andere Amersfoorter aangehouden door de politie in hun woningen in Amersfoort. De verdachten zitten op dit moment in voorarrest.

Op basis van deze informatie heeft burgemeester A. van Vliet-Kuiper besloten de gedoogverklaring en vergunning in te trekken. Dat betekent niet alleen dat er geen softdrugs mogen worden verkocht; de inrichting mag ook geen dranken verkopen.

Amersfoortse coffeeshops moeten aan allerlei voorwaarden voldoen en er vindt toezicht plaats op de naleving van die voorwaarden. Een van deze voorwaarden is dat exploitanten en bedrijfsleiders van onbesproken gedrag moeten zijn. Op die manier wordt enerzijds in een behoefte voorzien, maar kan ook vertrouwd worden op de naleving van de afspraken die over verkoop van softdrugs zijn gemaakt.
Provincie:
Tag(s):