maandag, 1. december 2008 - 15:59

Coldplay komt terug naar Nederland

Nijmegen

Maandag is bekend gemaakt dat Coldplay volgend najaar terugkomt naar Nederland voor een concert in het Goffertpark in Nijmegen. Het concert vindt plaats op donderdag 10 september 2009. De kaartverkoop begint aanstaande vrijdag om 10.00 uur via livenation.nl en 0900 10102020 (45 ct.p.m).

Na de twee uitverkochte en zeer goed ontvangen concerten in Ahoy afgelopen oktober gaat Coldplay met het komende concert de openlucht in. Het Britse viertal staat op 10 september in het Goffertpark in Nijmegen in het kader van hun Viva La Vida Tour.

Het album Viva La Vida lijkt weer alle records te gaan breken. De eerste single ‘Violet Hill’, werd door de band via internet gratis aangeboden aan alle fans en werd binnen één week door 2 miljoen mensen gedownload. Na een aantal maanden staat het nummer nog steeds hoog in de hitlijsten, en ook de nieuwe single Lost met Jay-Z belooft een enorm succes te gaan worden. Vorige week bracht Coldplay daarnaast een speciale dubbeleditie van het album uit, met daarop maar liefst 8 nieuwe tracks.

‘Viva La Vida’, dat werd geproduceerd door grootheden Brian Eno en Markus Dravs is het vervolg op het album ‘X&Y’ uit 2005 dat in 32 landen op nr. 1 binnen kwam en waarvan 10 miljoen exemplaren werden verkocht.
Categorie:
Tag(s):