woensdag, 12. maart 2008 - 14:21

College stemt in met bouw nieuw sportcentrum Almelo

Almelo

In mei van dit jaar begint de bouw van het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA). In het Sportcentrum, tussen de Woonboulevard en het Polmanstadion, komen vier hallen bedoeld voor zowel internationale topsport als breedtesport en bewegingsonderwijs. Het college van burgemeester en wethouders van Almelo heeft dinsdag 11 maart besloten dit voor te stellen aan de gemeenteraad.

Het Internationale Indoor Sportcentrum kan in augustus 2009 in gebruik worden genomen. Het college stelt de gemeenteraad voor een krediet van € 15.370.000 beschikbaar te stellen voor de realisering van het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo.

Warmte-koude opslag
Ook stelt het college voor een warmte-koude opslag systeem toe te passen. Daarmee kan worden bespaard op fossiele brandstoffen en op de energiekosten. Ook wordt € 100.000 gereserveerd voor kunst in het nieuwe complex. De raad bespreekt dit voorstel op dinsdag 15 april.

Hoge kwaliteit
Het huidige ontwerp van architectenbureau Koppert+Koenis voldoet aan de eisen van sportkoepel NOC*NSF. Het IISPA heeft een krachtige uitstraling voor Almelo omdat er grote internationale sportevenementen kunnen worden gehouden. Bovendien is het architectonisch ontwerp van hoge kwaliteit. Binnen de Netwerkstad Twente is het sportcentrum aangewezen als één van de sterprojecten.

Vier hallen
Het IISPA telt straks vier hallen. Eén turnhal voor de Almelose turnverenigingen, één voor de topturnsters van Topturnen Oost Nederland (TON), een breedtesporthal voor Almelose verenigingen en voor bewegingsonderwijs in de wijken Ossenkoppelerhoek en Windmolenbroek en een topsporthal/arena om topwedstrijden en toernooien te spelen.

In de topsporthal kunnen 1500 bezoekers genieten van topsport. Daar komen flexibele tribunes die zorgen voor een sfeervolle ruimtebeleving bij zowel een halfvolle als een geheel volle arena.

Ingebruikname Augustus 2009
In april 2008 worden de Europese aanbestedingen afgerond, in mei start de bouw en voor 5 juni staat de eerste officiële handeling gepland. In juni 2009 wordt het complex opgeleverd. In augustus 2009 wordt het Internationaal Indoor Sportcomplex Almelo volgens planning in gebruik genomen.

De gemeenteraad heeft in januari 2007 het Programma van Eisen vastgelegd. Bij de realisering van het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo zijn de Almelose Sportraad, de schoolbesturen, sportverenigingen en de Stichting Topturnen Oost Nederland actief betrokken. Verder is intensief overleg gevoerd met architect Koppert+Koenis uit IJsselstein.
Provincie:
Tag(s):