donderdag, 30. oktober 2008 - 18:47

Coniferenbranden in Lichtenvoorde opgelost

Lichtenvoorde

Met de aanhouding van een 21-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre, heeft de politie vermoedelijk een serie branden in Lichtenvoorde opgelost. De branden vonden plaats in de wijk het Veld. De jongeman is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen. Dit meldt de politie Noord- en Oost Gelderland donderdag.

De politie heeft de afgelopen maanden een uitgebreid onderzoek ingesteld naar aanleiding van een aantal brandstichtingen in de wijk het Veld in Lichtenvoorde. Er werden vooral coniferen in brand gestoken. Soms konden de branden door bewoners worden geblust, maar vaak moest de brandweer er aan te pas komen.De branden zorgden voor veel onrust en buurtbewoners waren extra oplettend en namen preventieve maatregelen om brandstichting te voorkomen.

Oplettendheid van de buurtbewoners leverde een belangrijke bijdrage aan het onderzoek. Op dinsdagochtend 28 oktober werd de verdachte aangehouden. De verdachte heeft bij de politie deels bekennende verklaringen afgelegd en wordt de komende dagen verder verhoord.
Provincie:
Tag(s):