woensdag, 26. maart 2008 - 8:52

Connexxion wint aanbesteding busvervoer Midden-Zeeland

Zeeland

Connexxion heeft de aanbesteding voor het busvervoer in Midden-Zeeland gewonnen. Daarmee blijft Connexxion vanaf half december het busvervoer verzorgen op Walcheren,Noord-Beveland en Zuid-Beveland.In de overeenkomst tussen de Provincie en Connexxion staan een
aantal verbeteringen voor de reiziger.

Zo zullen er meer bussen gaan rijden. En worden nieuwe lage-vloerbussen ingezet, zodat ook reizigers met rolstoel, kinderwagen of rollator eenvoudig de bus in kunnen.

Verder wil de Provincie dat de bussen op aardgas gaan rijden om daarmee te voldoen aan de strengste milieueisen. De verbeteringen worden voor 2010 ingevoerd. Deze nieuwe concessie loopt tot en met 2014.

Speciaal voor verblijfstoeristen wil Connexxion in navolging van het succes op Schouwen-Duiveland een toeristenpas introduceren, die recht geeft op een week gratis busvervoer.

Recreatieondernemers kunnen deze pas aan hun gasten aangebieden.
Aanbiedingen voor speciale doelgroepen. Voor het goedkoop reizen in familieverband blijft de Buzzer bestaan. Met deze kaart kunnen 2 volwassenen en 3 kinderen (4-11 jaar) voor 10 euro in heel Zeeland een hele dag (werkdagen na 9.00 uur) met de bus reizen. Voor 5 euro extra koopt men de 'Buzzer internationaal', waarmee met lijn 20 naar Gent gereisd kan worden.
Provincie:
Tag(s):