donderdag, 17. april 2008 - 10:25

Container onderschept met lekkende kanker-verwekkende stof

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de Waterpolitie van het KLPD woensdag 16 april 2008 tijdens een controle op gevaarlijke stoffen op de rijksweg A15 ter hoogte van Gorinchem een container met een giftige en kankerverwekkende concentratie onderschept.

Na meting bleek dat er meer dan 300 ppm kankerverwekkend tolueen in de container aanwezig was. Tegen de afzender, een Ierse onderneming, is proces-verbaal opgemaakt voor het ondeugdelijk stuwen van de lading.

Op verzoek van de Verkeerspolitie assisteerden specialisten van Waterpolitie (gasteam) met geavanceerde meetmiddelen en gasmaskers met persluchtapparatuur. Nadat de container was doorgemeten en een concentratie van meer dan 300 ppm kankerverwekkend tolueen was vastgesteld is de container met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften geopend.

Diverse vaten, geladen met gevaarlijke stoffen, lagen schots en scheef door de container. Verschillende verpakkingen waren drijfnat. In overleg met de vervoerder heeft een salvagebedrijf de container ter plaatse gelost. De lekke vaten zijn in bergingsverpakkingen herverpakt en de stuwage is in orde gemaakt.

De chauffeur uit Leerdam, werkzaam voor een Rotterdams transportbedrijf, was erg blij dat hij de deuren van de container niet zelf had geopend.
Provincie:
Tag(s):