dinsdag, 4. november 2008 - 17:57

Containers gevaarlijke stoffen gecontroleerd op stormschade

Rotterdam

De Inspectie Verkeer en Waterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam controleren de containers met gevaarlijke stoffen welke gelost zijn van het containerschip "Glasgow Express" van de Duitse rederij Hapag Lloyd op stormschade. Bovendien wordt beoordeeld of deze 55 containers conform wet- en regelgeving verder vervoerd mogen worden.

Het schip kwam twee weken geleden terecht in een storm op de Atlantische Oceaan en verloor daarbij 51 containers. Dinsdag 28 oktober kwam het de Rotterdamse haven binnen en werd het geleid naar de Eemhaven bij ECT Home.

Daar werd onder meer geconstateerd dat 5 koelcontainers met varkensvlees en 1 container met papier stuk waren. Er is ook geconstateerd dat er 1 container met gevaarlijke stoffen lekte. De laatste container bevatte lekkende drums met brandbaar en corrosief materiaal.

Onder toezicht van de inspectie zijn de lekkende drums in een lekbak gezet en op een veilige manier afgevoerd. De koelcontainers met rottend vlees werden aan een inspectie onderworpen door de Voedsel en Waren Autoriteit.

Opvallend was dat de containers voor en achter het schip geen stormschade hadden opgelopen. Het komt vaker voor dat schepen containers verliezen. Daarom heeft de inspectie al eerder besloten binnenkort te starten met een thema-inspectie gericht op het vastzetten van containers op schepen.
Provincie:
Tag(s):