zondag, 27. juli 2008 - 23:51

Containerschip in de problemen, strandgasten zitten eerste rang

Breskens

Zondagochtend even voor het middaguur is op de Westerschelde voor de kust van het Zeeuws-Vlaamse Breskens een containerschip in de problemen geraakt. Het schip raakte door een mechanische storing stuurloos en werd door de sterke stroming richting strand gedreven. De kapiteit heeft het anker moeten laten zakken, het schip bleef uiteindelijk op minder dan 100 meter buiten de golfbrekers liggen.

Het mega-containerschip, de Al Manamah (Bahrein) met een lengte van ruim 300 meter en een gewicht van 75.000 Bruto Register Ton kwam vanuit Antwerpen en was op weg naar de Franse havenstad Le Havre

Door het mooie weer waren veel strandgangers getuige van de uitglijder van de zeereus. Machinisten zetten alle zeilen bij om de motoren weer aan de praat te krijgen. Toen dat eindelijk voor elkaar was diende het volgende probleem zich aan ; de ankerkettingen zaten in de knoop. In de loop van de middag was ook dit opgelost en kon het schip op eigen kracht zijn weg weer vervolgen. De vier sleepboten die ter assistentie ter plaatse waren gekomen konden weer terug naar hun stations.
Provincie:
Tag(s):