donderdag, 22. mei 2008 - 13:25

Contouren Oranje worden zichtbaar

(Elfvoetbal) Marco van Basten heeft vandaag voor het eerst gericht getraind met het oog op de eerste oefeninterland van aanstaande zaterdag tegen de Oekraïne.

Afgaande op de afsluitende groepssessie gaat Oranje in De Kuip spelen met de volgende elf: Maarten Stekelenburg, André Ooijer, Johnny Heitinga, Wilfred Bouma, Giovanni van Bronckhorst; Demy de Zeeuw, Orlando Engelaar; Dirk Kuijt, Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Klaas-Jan Huntelaar.

Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben en Jan Vennegoor of Hesselink melden zich pas morgen in het trainingskamp en het lijkt onwaarschijnlijk dat zij tegen de Oekraïne zullen spelen. Champions League-winnaar Edwin van der Sar en Wesley Sneijder scharen zich pas maandag bij het Nederlands elftal. Robin van Persie en Mario Melchiot zijn nog niet fit genoeg. Laatstgenoemde liep wel alles mee, maar haakte af bij het partijtje. Van Persie deed nog minder: hij beperkte zich tot lichte loop- en trapoefeningen.

Opvallend is verder de linksbackpositie voor Van Bronckhorst. Van Basten kan kiezen tussen Bouma én Tim de Cler voor die plek, maar liet op de training 'Gio' linksachter spelen. Geen onbekende stek, maar de Rotterdammer raakte dit seizoen juist gewend aan de positie van controlerende linkermiddenvelder. Omdat Van Basten Engelaar aan het werk wil zien, moet Van Bronckhorst even een pas op de plaats maken. Vanmiddag meer nieuws na afloop van de persconferentie met de bondscoach.
Categorie:
Tag(s):