zondag, 30. november 2008 - 10:34

Controle 'In Goes Uit'

Goes

Voor de 18e maal is tussen vrijdagavond 21.30 uur en zaterdagmorgen 05.00 uur de controle 'In Goes Uit' gehouden.Het doel van deze grootscheepse controle, die sinds een aantal jaren wordt gehouden in Goes, is de veiligheid en het veiligheidsgevoel van het uitgaanspubliek in die stad te vergroten.

Tijdens deze controle worden auto's en hun bestuurders en inzittenden op allerlei zaken gecontroleerd. Er wordt bijvoorbeeld in auto's gezocht naar wapens en drugs.

In totaal deden 30 agenten van de Zeeuwse politie mee aan de controle. In het begin van de avond werd het verkeer dat Goes inreed gecontroleerd, later op de avond/nacht werd het verkeer dat Goes uitreed gecontroleerd. Aan de controle werken agenten van verschillende afdelingen van de Zeeuwse politie mee. (wijkagenten, vreemdelingenpolitie, recherche, verkeerspolitie en studenten)

In totaal werden 134 personenauto's gecontroleerd en evenzoveel blaastesten uitgevoerd, vijf bestuurders werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. Er werden geen rijbewijzen ingevorderd.

Tijdens de controle werd 40 gram softdrugs in beslag genomen en er werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs, het niet dragen van de autogordel, het niet/niet juist voeren van verlichting, het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs van de auto, de uitlaat die niet gasdicht is etc.
Provincie:
Tag(s):