vrijdag, 31. oktober 2008 - 21:27

Controle op het verkeer in Drenthe

Regio

De politie Drenthe heeft donderdag op verschillende locaties in de provincie verkeerscontroles uitgevoerd. De politie controleerde intensief op verkeersovertredingen die de meeste slachtoffers veroorzaken, zoals snelheidsovertredingen, rijden door rood licht, rijden onder invloed en het niet dragen van gordel of helm.

Donderdagochtend werd het verkeer gecontroleerd op de A28 ter hoogte van Tynaarlo. Er werd toezicht gehouden op het gedrag van de weggebruikers. Er werden boetes uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, voor een te hoge snelheid, voor het niet dragen van de verplichte autogordel en voor bumperkleven.

Donderdagmiddag werd er een autogordelcontrole gehouden nabij de scholen in Ruinen, Ansen en Echten. In totaal werden hier 960 auto’s gecontroleerd. Slechts 4 automobilisten waren in overtreding en kregen een bekeuring. Op andere locaties werden 11 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

In Meppel werd het verkeer donderdagmiddag op de Werkhorst gecontroleerd, hier werden geen overtredingen geconstateerd. Eerder op de dag werden fietsers gecontroleerd op de verplichte rijrichting op de rotonde op de kruising van de Reestlaan met de Werkhorst. In totaal waren 9 fietsers in overtreding en zij kregen een bekeuring.

Donderdagmiddag en –avond werd een verkeerscontrole gehouden op de A37 ter hoogte van Wachtum en de Europaweg in Coevorden. Van 113 automobilisten werd een blaastest afgenomen, niemand had teveel gedronken. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet in orde hebben van de losbreekreminrichting. Een automobilist kreeg een bekeuring vanwege twee gladde banden. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze niet de juiste papieren konden tonen.
Provincie:
Tag(s):