woensdag, 14. mei 2008 - 19:48

Controle op naleving verkeersregels

Regio

Dinsdagmiddag heeft de politie aan de Dr. A.F. Philipsweg een verkeercontrole gehouden. Daarbij is er één bekeuring uitgeschreven voor het onjuist voeren van een kentekenplaat en drie bekeuringen omdat de hulpkoppeling van een voertuig niet op de vereiste wijze was aangebracht.

De politie heeft dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een roodlicht controle gehouden op de Griendtsveenweg in Hoogeveen. In een uur tijd waren er acht mensen die niet stopten voor het rode verkeerslicht. Zij hebben hiervoor een bekeuring ontvangen.

Op de Hoogeveenseweg in Meppel heeft de politie dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden. Hierbij is drie maal een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, drie keer voor niet handsfree bellen en één maal voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Dinsdagmorgen heeft de politie op de Norgervaart in Huis ter Heide gecontroleerd op snelheid. De toegestane snelheid op deze weg is 80 km/uur. Van de 3880 passanten deze morgen waren er 622 in overtreding. Zij zullen allen een bekeuring thuis ontvangen.

Op de Kanaal A NZ en de Runde in Emmercompascuum heeft de politie dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Van de 250 voertuigen hadden 4 automobilisten de toegestane snelheid van 50 km/uur overschreden, ook zij zijn hiervoor bekeurd.

Dinsdagmorgen heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op N375, de Kerkweg en de Defensieweg in Ruinen. In totaal zijn er 770 blaastesten afgenomen. Een 34-jarige man uit Havelte bleek te veel gedronken te hebben. Hij blies 510 ugl, wat neerkomt op een promillage van 1,15. Ook bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. Tevens zijn er tijdens deze controle twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, één maal voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één maal voor het negeren van de verplichte rijrichting.
Provincie:
Tag(s):