dinsdag, 1. juli 2008 - 18:08

Controle van hoge vrachtwagens bij A73-tunnels

Roermond

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) gaat in samenwerking met Rijkswaterstaat en politie Limburg Noord met ingang van juli 2008 op de A73 zuid projectmatig toezicht houden op het overschrijden van de hoogte van vrachtauto’s.

Vrachtauto’s die door de tunnels van de A73 rijden mogen niet hoger zijn dan 4.0m. Vrachtauto’s die de maximale hoogte overschrijden activeren een signaleringssysteem waarmee de tunnel wordt afgesloten voor al het verkeer. Deze afsluiting levert dan de nodige overlast op.

Bij gehouden controle’s op donderdag 19 en 25 juni zijn, bij wijze van nulmeting, 16 en 9 vrachtauto’s op hoogte gecontroleerd. Vier hiervan waren te hoog en zijn bekeurd. Twee buitenlandse chauffeurs dienden direct 300 euro af te rekenen. Alle chauffeurs dienden de hoogte van hun vrachtauto terug te brengen naar de maximale toegestane hoogte.

Rijkswaterstaat geeft binnenkort voor de doelgroep een folder uit in zes talen. Het doel van dit project is om het aantal hoogteoverschrijdingen en daarmee de overlast nabij de tunnels op de A73 zuid tot een minimum te beperken.
Provincie:
Tag(s):