donderdag, 13. maart 2008 - 10:45

Controles bij Amersfoortse growshops

Amersfoort

Medewerkers van de Gemeente Amersfoort, Belastingdienst Utrecht-Gooi en politie district Eemland zuid hebben woensdag 12 maart 2008 controles gehouden bij vier growshops in Amersfoort. Onaangekondigd bezochten medewerkers van de drie betrokken organisaties deze winkels in Amersfoort

Tijdens het bezoek werd onder meer de administratie beoordeeld en gecontroleerd op eventuele overtreding van wet- en regelgeving. De bedrijven werden kort na 13.30 uur tegelijkertijd bezocht. In totaal waren ruim twintig medewerkers van de drie organisaties betrokken.

De politie heeft bij één winkel materiaal in beslaggenomen. Het gaat om apparaten waarmee cannabis is geknipt. De Belastingdienst constateerde bij de winkels gebrekkige administratie, die niet aan de verplichtingen voldoet. Onderzoek hiernaar volgt. De gemeente heeft overtredingen van het bestemmingsplan geconstateerd, en bekijkt mogelijkheden voor handhavend optreden. De betrokken organisaties kijken tevreden terug op de samenwerking.

In growshops worden kweekbenodigdheden verkocht. Tegen de verkoop daarvan kan niet worden opgetreden omdat het om spullen gaat die je ook bij andere winkels kunt kopen, zoals tuincentra en elektriciteitsbedrijven. Het blijkt dat er growshops zijn die handelen in cannabisplanten, stekjes of zelf betrokken zijn bij de teelt. Dat zijn overtredingen van de Opiumwet. Er was dus goede reden voor de gezamenlijke controle.
Provincie:
Tag(s):