zondag, 27. april 2008 - 14:59

Controles op alcoholgebruik onder de 16

Politie De Kempen en de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) hebben zaterdag 26 april voor de vierde keer in twee maanden in de uitgaansgebieden van Bergeijk en Reusel gecontroleerd op het alcoholgebruik van jongeren onder de 16 jaar. Twintig procent van de blaastesten bleek positief, vorig jaar was dit percentage nog 40 procent.

Zaterdagavond werden in de uitgaansgebieden van Reusel en Bergeijk blaastesten afgenomen bij jongeren onder de 16 jaar. De jongeren werkten vrijwillig mee aan het alcoholonderzoek. In totaal werden 112 blaastesten afgenomen. Een 15-jarige jongen schoorde wel heel hoog met met een promillage van 0,55 evenals een 15-jarige meisje uit Reusel die een promillage van 0.85 had. De jongste alcoholdrinker was een 13-jarige jongen.

Ouders van kinderen waarbij een promillage van meer dan 0,3 is geconstateerd, zullen in de komende week door de politie bezocht worden. Dit zijn er 12. Deze ouders ontvangen informatie over wat drank kan doen met hun kinderen en indien nodig wordt een hulpverleningstraject aangeboden.

Tijdens de eerdere controles bleek ongeveer 40% van de jongeren onder de 16 jaar alcohol gedronken te hebben. Dit percentage is nu gedaald naar zo'n 20%.
Provincie:
Tag(s):