donderdag, 17. april 2008 - 22:47

Coronel door ledenraad benoemd tot voorzitter Ajax

(Elfvoetbal) Uri Coronel is de nieuwe voorzitter van Ajax. Donderdagavond werd hij door de ledenraad van Ajax benoemd tot preses. John Jaakke treedt daardoor per direct terug.

Behalve Coronel zullen ook Joop Krant (financiële zaken) Cor van Eijden (verenigingszaken) toetreden tot het bestuur. Zij vervangen respectievelijk Joop Saan en Hennie Henrichs. Het drietal terugtredende bestuursleden blijft voorlopig nog wel lid van de Raad van Commissarissen van AFC Ajax NV, zo meldt de Amsterdamse club op haar website.

De aanstelling van Coronel komt niet geheel als een verrassing. De Telegraaf bracht het nieuws woensdag al naar buiten, maar donderdagavond werd het pas écht bekendgemaakt. Hoewel de voorman van de veelbesproken commissie-Coronel steeds liet weten niet beschikbaar te zijn voor een bestuursfunctie, heeft hij die mening inmiddels dus herzien.

Dit deed hij nadat de belangrijkste kandidaat voor het voorzitterschap, Air France/KLM-topman Leo van Wijk, om uitstel had gevraagd hangende een EU-onderzoek naar prijsafspraken bij enkele luchtvaartmaatschappijen.

Ajax wilde niet wachten op het oordeel van de EU, waarna Coronel in beeld kwam. Die stond aan het hoofd van een commissie, die anderhalve maand geleden fikse kritiek uitte op de organisatie van Ajax. Naar aanleiding daarvan kwam er een einde aan het dienstverband van algemeen directeur Maarten Fontein bij de club.
Categorie:
Tag(s):