dinsdag, 3. juni 2008 - 21:24

Corsotriviant op maquettefeesten

Zundert

Onder massale belangstelling van corsoliefhebbers zullen komend weekend in het Cultureel Centrum in Zundert de maquettes voor het komende corso worden geëxposeerd. Liefhebbers krijgen de gelegenheid om een nieuwtje uit te proberen: het spel corsotriviant.

Twee corsoliefhebbers, Richard van Trijp van 't Stuk en Miranda Eijting van Tiggelaar, hebben afgelopen najaar duizenden triviale en minder triviale corsovragen bijelkaar gezocht en deze gebruikt voor een spel in ontwikkeling: corsotriviant. Op de maquettetentoonstelling komend weekend krijgen corsoliefhebbers de gelegenheid een voorproefje te nemen.

Een aantal jaren geleden was dat vanwege de trend om per buurtschap meerdere wagens te bouwen. Die trend is de laatste jaren op z’n retour, maar nu komen er weer nieuwe buurtschappen en dus meer maquettes bij. Een paar jaar geleden haakte De Lent aan, dit jaar doet Rijsbergen voor het eerst mee aan de corsocompetitie, en tevens maakt de ‘nieuwe’ buurtschap Schijf haar entree in het corso, zij het dit jaar nog buiten mededinging.

De tentoonstelling vindt plaats in Cultureel Centrum van Gogh in Zundert, en is geopend zaterdag van 13.00 uur tot 24.00 uur en zondag van 10.00 tot 22.00 uur. De bekendmaking van de stoetvolgorde is zaterdagavond om 20.30 uur. De toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):