zondag, 14. december 2008 - 22:17

Corus dreigt naar China te vertrekken

Philippe Varin, de president van Corus, dreigt om de Europese vestigingen van staalproducent Corus naar China te verplaatsen, mits de EU de nieuwe afspraken over de uitstoot van CO2 herziet. Dat zegt hij zondag in de Britse krant The Independent.

Volgens de topman van het bedrijf „is er geen manier voor ons om dit te financieren en boetes te betalen voor onze emissies van CO2. Dit zou elk van onze winsten tenietdoen en wij zouden een concurrentienadeel hebben ten opzichte van fabrikanten die zich niet aan deze regels hoeven te houden. Om in de CO2 emissie van staalproductie te snijden, hebben wij doorbraaktechnologie nodig, maar dit is uiterst duur,“ aldus Varin.

Corus telt rond de 25.000 werknemers in de UK en heeft in IJmuiden 9500 mensen in dienst. Wereldwijd heeft het concern meer dan 40.000 werknemers.

Zaterdag werden onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-landen het eens over een nieuwe pakket maatregelen die de uitstoot van CO2 in 2020 tot 20 procent moet verminderen. Voor Corus zijn de afspraken ondenkbaar.
Provincie:
Tag(s):