donderdag, 24. juli 2008 - 12:53

Cougar Helicopters ingeladen voor Afghanistan

Soesterberg

Donderdag even na 12.00 uur is de eerste Cougar Helicopter ingeladen op de vliegbasis Soesterberg voor vertrek naar Afghanistan. Er worden twee helicopters vervoerd in een Russische Antonov 124. Het is de tweede keer deze maand dat een Antonov 124 de vliegbasis Soesterberg aandoet. De eerste twee Cougar transporthelikopters werden op 17 juli opgehaald en zijn op maandag 21 juli aangekomen op Kandahar Airfield. De vijfde Cougar wordt eind juli vanaf Soesterberg, wederom met een Antonov, naar het missiegebied gevlogen. Het Defensie Helikopter Commando ondersteunt de uitzending ISAF Stage III in Afghanistan sinds juni 2006 met personeel en materieel.

Eveneens vertrokken vandaag DJ Annemieke Schollaardt en het radioteam van Uruzgan.FM. In Afghanistan zullen zij de tweede verjaardag vieren van de Nederlandse bijdrage aan de internationale ISAF-missie.

Van 28 juli tot en met 6 augustus maakt Uruzgan.FM voor de tweede keer live radio voor de militairen en het thuisfront. Dit doen zij onder meer vanaf Kamp Holland en Kandahar Airfield. Ook de band ´Jeremy´s´ reist mee en zal op de kampen concerten geven.

Uruzgan.FM zendt sinds 8 augustus 2006 uit en is een initiatief van 3FM en de Wereldomroep. Het programma duurt een uur en is elke dag om 16.00 uur Nederlandse tijd te beluisteren op de Nederlandse bases in Afghanistan, via www.uruzgan.fm en via enkele lokale omroepen in Nederland.
Provincie:
Tag(s):