woensdag, 10. september 2008 - 12:42

Cougars vertrokken van vliegbasis

Soesterberg

Namen vorige week de Alouettes nog afscheid van de vliegbasis Soesterberg, vandaag was de beurt aan de gestationeerde Cougar transporthelikopters. Ook de Cougars verhuizen naar hun nieuwe locatie op vliegbasis Gilze-Rijen. De zeventien Cougars zijn het tweede type helikopter dat naar Gilze-Rijen verhuist. De Chinook- transporthelikopters verhuizen medio oktober.

De Cougar MK ΙΙ helikopters zijn sinds 1996 in dienst bij de Koninklijke Luchtmacht. Al die tijd hebben ze vanaf vliegbasis Soesterberg geopereerd. De Cougars hebben deelgenomen aan missies in Kroatië en Bosnië, Irak en momenteel in Afghanistan waar ze de ISAF-missie ondersteunen.

Woensdagmiddag werd met een korte ceremonie ten overstaan van het personeel aandacht besteed aan de historie van de Cougars op vliegbasis Soesterberg. Daarna werd er een fly-by verzorgd door zes Cougars. Na een zogeheten overhead break boven Gilze-Rijen worden de crews welkom geheten door een vertegenwoordiger van de Commandant Defensie Helikopter Commando op Gilze-Rijen.
Provincie:
Tag(s):