donderdag, 24. april 2008 - 12:38

Criminaliteit Roermond daalt; woninginbraken nemen toe

Roermond

De gemeente Roermond vindt dat het aantal delicten in haar gemeente met 20 procent omlaag moet. Dit stelt het stadsbestuur na het verschijnen van de studie Veelvoorkomende criminaliteit in Roermond: Van Twistpunt naar speerpunt!?, die is uitgevoerd door het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement.

Uit het rapport van COT blijkt dat het aantal aangiften van woninginbraken in Roermond in 2007 is toegenomen (502 in 2007 tegenover 380 in 2006 en 461 in 2003). Toch daalt het aantal aangiften dat in Roermond wordt gedaan van de vijf onderzochte delicten (woninginbraak, auto-inbraak, straatroof, bedreiging en mishandeling) in de onderzoeksperiode van 2003 tot en met 2007: van 2.250 naar 1.900. Dit komt met name door de afname van de auto-inbraak.

Bij het terugdringen van woninginbraken zet de gemeente in op een beveiligingsbedrijf voor extra toezicht in de wijken, op uitbreiding en flexibele inzet Stadstoezicht bij toezicht in de avond en nachtelijke uren, en op buurtpreventieprojecten (groen, inrichting en activering burger). Verder wordt Roermond een 'Politie Keurmerk Veilig Wonen'-gemeente voor nieuwbouw, renovatie en bestaande bouw. De gemeente Roermond zet een communicatiemedewerker in om de interactie met burgers over veiligheidsonderwerpen te bevorderen, de bewustwording van burgers te vergroten en hen hiermee te activeren zelf bij te dragen.
Provincie:
Tag(s):