donderdag, 3. juli 2008 - 13:26

Criminele bende uit Roermond opgerold

Roermond

De politie heeft een criminele bende opgerold die de afgelopen maanden verantwoordelijk is geweest voor diverse gewelddadige misdrijven in voornamelijk Roermond. Daarbij zij 9 personen aangehouden, zo maakt de polite vandaag bekend. Acht personen komen uit Roermond, en een uit Nunhem.

Het onderzoek startte op 12 april 2008 na een brand in een appartement aan de Godsweerdersingel in Roermond. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk te maken had met een ripdeal die eerder in maart in Roermond was gepleegd. Ook bleek dat naar aanleiding van de ripdeal op 9 april een gijzeling had plaatsgevonden in een woning aan de Plutolaan te Roermond. Bij deze gijzeling werd het slachtoffer, een 18-jarige vrouw uit Koningsbosch, ernstig mishandeld.

De eerste hoofdverdachte, een 26-jarige Roermondenaar, werd na het bedreigen van enkele agenten aangehouden. Dit gebeurde op 6 mei 2008 door het arrestatieteam in een woning in Geleen. Buiten het bedreigen van de agenten werd hem de gijzeling en ernstige mishandeling ten laste gelegd.

In de loop van het onderzoek werden nog eens 6 verdachten aangehouden, waarvan afgelopen dinsdagmiddag 2 in Nunhem en 1 in Roermond. Het betreft in totaal 4 mannen uit Roermond en 1 man en 1 vrouw uit Nunhem. Allen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Inmiddels zijn de vrouw uit Nunhem en 1 man uit Roermond in vrijheid gesteld. Bij de aanhoudingen dinsdag in Nunhem werd ook een vuurwapen aangetroffen. Dit is door de politie in beslag genomen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de aangehouden personen verdachte zijn bij een reeks van gewelddadige misdrijven in en om Roermond. Deze misdrijven betreffen: een gewapende overval op een man op 10 maart in Roermond, een overval op een drogisterij op 25 maart 2008 in Maasbracht, carjacking op 12 april op de Knevelsgraafstraat in Roermond, een gewapende overval op 14 april in Roermond, diefstal van een auto bij een takelbedrijf op 6 maart in Roermond en het bedreigen van een automobiliste met een mes op 26 april in Roermond.

De politie sluit niet uit dat er nog meerdere arrestaties zullen volgen. Dat de aangehouden verdachten voornamelijk afkomstig zijn uit Roermond sluit aan bij het beeld dat de Roermondse politie had. Zij concentreert zich al lange tijd op een groep bewoners uit Roermond waarvan zij het vermoeden heeft dat deze verantwoordelijk zijn voor een groot aantal criminele activiteiten in Roermond.
Provincie:
Tag(s):