donderdag, 15. mei 2008 - 15:29

Criminele organisatie in hennepteelt opgerold

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft 28 verdachten gearresteerd tijdens een onderzoek naar een criminele organisatie die op grote schaal hennep teelde, droogde en verhandelde.

Met de aanhoudingen is een criminele organisatie ontmanteld,die gebruik maakte van derden die kwekerijen opbouwden en onderhielden. De verdachten huurden dure appartementen, vakantiewoningen of zelfs bungalows die gedeeltelijk werden ingericht als hennepkwekerij of drogerij.

De organisatie opereerde vanuit een garagebedrijf in de Spaansepolder te Rotterdam en de kwekerijen en drogerijen werden aangetroffen in de gemeenten Rotterdam, Maasdijk, Maasland, Numansdorp, Rijswijk, Zoetermeer en Barendrecht.


In totaal werden acht hennepkwekerijen en drie drogerijen ontmanteld. Tijdens het onderzoek bleek ook dat de criminele organisatie verantwoordelijk was voor een overval op een woning aan de Orpheusstraat in Rotterdam op 11 februari jl., waarbij een bewoner zwaar werd mishandeld.

Verder werd door de organisatie op grote schaal crimineel geld witgewassen. Op 22 februari werd een inval gedaan in een garagebedrijf aan de Industrieweg te Rotterdam, waarbij de hoofdverdachten, twee broers van 29 en 30 jaar uit Rotterdam en Berkenwoude werden aangehouden.

Aansluitend werden in 6 panden doorzoekingen verricht in de regio's Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Hollans-Midden. Daarbij werd voor 450.000 euro beslag gelegd op dure goederen, zoals autos (Bentley, Mercedes, Audi) sieraden (waaronder een exclusief horloge van 100.000 Euro) en contant geld. In totaal werden tijdens het onderzoek 28 verdachten aangehouden, waarvan er nog 11 in bewaring zitten.
Provincie:
Tag(s):