zaterdag, 20. september 2008 - 9:59

Criminele organisatie opgerold

Den Haag

Het Bovenregionaal Recherche Team (BRT) van Politie Haaglanden / Hollands-Midden heeft dinsdag 9 september een criminele organisatie opgerold die zich bezig hield met de grootschalige handel in hennep.

In alle vroegte werden dinsdag 9 september negen verdachten waarvan een vrouw in de leeftijd van 30 tot 61 jaar aangehouden op diverse locaties in de regio.

Aansluitend werden er in totaal zestien panden en woningen doorzoekingen verricht. De doorzoekingen vonden plaats in Den Haag, Naaldwijk, Den Hoorn, Delft, Zoetermeer, Waddinxveen, Bleiswijk.
Bij de doorzoekingen nam de politie 3,6 kg hennep, diverse luxe goederen, acht auto’s, vier motoren en 130.000 euro aan cash geld in beslag. Daarnaast ontmantelde de politie een inwerking zijnde hennepkwekerij met daarin 556 planten.

Van de aangehouden verdachten werden zeven verdachten vrijdag 12 september geleid voor de rechter-commissaris. Op zijn vordering werd de hechtenis van zes verdachten met 14 dagen verlengd. Het rechercheteam zet het onderzoek naar deze zaak voort.
Provincie:
Tag(s):