zondag, 2. november 2008 - 12:30

Crossen met gestolen sloopauto op industrieterrein

Velp

De politie heeft donderdagavond 30 oktober rond 9 uur drie jongens uit Velp aangehouden, 15, 16 en 17 jaar terzake diefstal van een auto, vernieling en rijden zonder rijbewijs.Het drietal had volgens getuigen in een personenauto gereden op het industrietterein De Beemd en de auto daarna beschadigd achter gelaten.

De auto werd door de politie voor onderzoek afgesleept. De politie heeft direct in de omgeving naar schade gezocht en vond een beschadigd bord en glas op het wegdek waar de auto kennelijk uit de bocht was gevlogen.

Aan de hand van de getuigenverklaring heeft de politie de identiteit van de jongens achterhaald en in hun woning aangehouden. Uit hun verklaringen blijkt dat zij de auto weggenomen hadden vanaf een autosloopbedrijf in Velp.

Op het terrein werd door hen een andere sloopauto geraakt en het hek rondom het terrein. Daarna reden zij naar het industrieterrein De Beemd om met de auto te gaan crossen, waarbij zij een paal geraakt hebben. Het drietal zit momenteel nog vast voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):