vrijdag, 7. maart 2008 - 16:27

Cruijff toch niet aan de slag bij Ajax

(Elfvoetbal) Johan Cruijff heeft afstand gedaan van de taak die hij van Ajax had gekregen naar aanleiding van het rapport van Uri Coronel. Cruijff zou het technische beleid van de Amsterdammers onder de loep nemen en de club adviseren over een nieuw te varen koers.

In een persverklaring geeft Cruijff aan hier vanaf te zien vanwege een verschil van inzicht met de nieuwe technische staf, vanaf komend seizoen onder leiding van hoofdtrainer Marco van Basten. Beide partijen zouden andere ideeën hebben over hoe het technische beleid zou moeten worden ingevuld.

"Omdat ik de jeugdopleiding snel op het niveau wil hebben dat bij Ajax hoort, moet er drastisch ingegrepen worden. Ik heb daarvoor een duidelijk omlijnd plan gemaakt, maar mijn visie wordt niet gedeeld door de mensen die het uit moeten voeren", aldus Cruijff in de verklaring.

Het meningsverschil tussen Cruijff en Van Basten is vreemd te noemen, aangezien Cruijff en Van Basten altijd uitstekend met elkaar hebben samengewerkt en elke gelegenheid altijd hebben aangegrepen om elkaar te bewieroken. Cruijff ontkent dat het zou gaan om een persoonlijk conflict.
Categorie:
Tag(s):