woensdag, 27. augustus 2008 - 17:41

Cursus voor mensen met in- of doorslaapproblemen

De afdeling maatschappelijk werk van Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland organiseert voor inwoners uit de Liemers en Doesburg een cursus mensen te helpen bij het in- of doorslapen. De cursus start op maandag 6 oktober 2008.

De een legt het hoofd op het kussen en slaapt in en door tot de volgende ochtend. Een ander ligt lang te draaien en te woelen voor het inslapen. Het kan ook zijn dat er redelijk snel ingeslapen wordt, maar na een poosje die slaap overgaat in “volkomen helder� zijn op een tijd dat normaal nog doorgeslapen zou worden.

Wanneer het oude bekende slaapritme verstoord blijkt te zijn dan heeft dat invloed op het functioneren van iemand. Slechter slapen gedurende een wat langere periode heeft invloed op het zich wel bevinden.

De cursus “beter leren slapen� geeft deelnemers inzicht in de mogelijke factoren die hun ritme van in- en/of doorslapen negatief beïnvloeden. Deelnemers krijgen handreikingen om patronen die van invloed kunnen zijn op slecht slapen om te buigen waardoor een beter slaapritme kan ontstaan. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een slaapdagboek bij gaan houden.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur en wordt, indien er voldoende deelnemers zijn, in Zevenaar gegeven aan de Didamsestraat 35. Deelnemers krijgen vooraf een intakegesprek.

Voor informatie en opgave kunt u terecht op www.stmg.nl of bellen tussen 8.30 – 9.00 uur op maandag en dinsdag naar Liesbeth Rutten op (026) 376 19 66 of op woensdag en donderdag naar Mehdi Ibrahim op (026) 376 19 58.
Provincie:
Tag(s):