maandag, 31. maart 2008 - 21:24

Cursusen Nordic Walking voor bewoners woonzorgcentra

Tynaarlo

Deze week zijn in de gemeente Tynaarlo Nordic Walking cursussen voor bewoners van de woonzorgcentrum de Kornoeljehof in Vries, De Wieken en Elze van der Laanhuis in Eelde gestart. Op de drie lokaties doen in totaal 20 bewoners mee aan de 10 weken durende Nordic Walking cursussen van 20 lessen.

SportDrenthe en de gemeente Tynaarlo organiseren vanuit het breedtesportproject deze cur-sussen voor bewoners van de woonzorgcentra, die gebruik maken van een rollator of andere loophulpmiddelen.

Naar aanleiding van de demonstraties door docente Anne Schreur hebben zich in totaal 20 bewoners opgegeven voor de cursus Nordic Walking voor senioren. In de Kornoeljehof in Vries is op 31 maart een groep van 10 personen gestart. In Eelde hebben zich 20 personen aangemeld, zeven van de Wieken en 13 bewoners van het Elze van der Laanhuis. In het najaar 2008 wordt op woonzorgcentrum Tienelswolde in Zuidlaren eveneens de cursus aangeboden.

Een derde van alle senioren komt jaarlijks minstens één keer ten val. Dit geeft voor deze senioren aanleiding tot angst om nog een keer te vallen. Hierdoor worden zij minder actief. Tijdens de training Nordic Walking oefenen de senioren hun kracht en balans. Daardoor neemt de kans op vallen af, de balans en spierkracht nemen toe en de deelnemers gaan makkelijker bewegen. Bovendien is het ook nog eens een gezellige activiteit. Onderzoek door SportDrenthe heeft uitgewezen dat de cursus van 20 lessen gedurende 10 weken positieve invloed heeft op het bewegen van de senioren, die gebruik maken van een rollator of andere loophulpmiddelen.
Provincie:
Tag(s):