maandag, 25. augustus 2008 - 19:39

CWZ tiende in Ziekenhuis Top 100

Nijmegen

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) staat in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad op de tiende plaats. Het behaalde 71,95 punten, net als de nummers 7 tot en met 13 op de ranglijst. Dat blijkt uit de publicatie van het AD afgelopen zaterdag.

Het CWZ scoort al jaren goed en stabiel in deze bekende Top 100 (2006: 8e, 2007: 14e). De ziekenhuizen worden voor deze vergelijking beoordeeld op hun prestaties, aan de hand van 20 kwaliteitscriteria. Ook telt informatie over de tevredenheid van patiënten mee.

De door de Inspectie, de brancheorganisatie van alle ziekenhuizen (NVZ) en de Orde van Medisch Specialisten opgestelde kwaliteitscritera (prestatie-indicatoren) betreffen onder meer doorligwonden, heroperatie dikke darm, afgezegde operaties, gebroken heup, wachttijd staaroperatie, kindvriendelijkheid en waardering door patiënten.

Een van de aspecten waar het CWZ goede resultaten heeft geboekt betreft het terugdringen van het aantal heroperaties bij tumoren in de dikke darm. Door op een aantal terreinen de puntjes op de i te zetten is dit percentage gedaald van boven de 15 naar net onder de tien procent. Daarnaast herstelt de patiënt gemiddeld ook vier dagen sneller.

Andere aspecten waar het CWZ hard aan heeft gewerkt zijn de snelle zorg bij heupbreuken, het terugdringen van doorligwonden en de zorg rondom borstkanker. Een verbeterpunt voor het CWZ is de registratie van pijn bij patiënten.
Provincie:
Tag(s):