dinsdag, 15. juli 2008 - 20:58

Cycloon koeriers klaar voor titel

Groningen

Op 25, 26 en 27 juli wordt in Eindhoven het open Europees Kampioenschap Fietskoerieren verreden. Zo’n 400 deelnemers komen op dit evenement af. Op een afgezet parcours worden de diverse aspecten van het dagelijkse stadse koerieren zo realistisch mogelijk nagebootst. Zo zijn er eenrichtingsverkeer, lastige trappetjes, smalle doorgangetjes en moeilijke stoepjes voor het bereiken van de verschillende checkpoints.

De checkpoints gaan door voor fictieve bedrijven waartussen de deelnemers een grote verscheidenheid aan pakketjes moeten vervoeren. Afhankelijk van de inventiviteit van de parcoursbouwers worden er verschillende onverwachte aspecten van het fietsen in de stad nagedaan: zo werden tijdens het Wereldkampioenschap in New York enkele jaren geleden fietsen geheel weggehaald als de koeriers hun fiets niet op slot zetten zodat de koerier te voet verder moest. De koerier die de te vervoeren pakketten het snelst en nauwkeurigst weet te verwerken mag zich Europees Kampioen Fietskoerier 2008 noemen.

Voor deze eer zijn de koeriers van Cycloon Groningen en Cycloon Zwolle de afgelopen maanden al extra hard aan het trainen. Nu bestaan de dagelijkse werkzaamheden natuurlijk al uit sterk sportieve en logistieke activiteiten. Hierdoor hebben de medewerkers van Cycloon al een goede conditie en kunnen ze snel een logistiek probleem oplossen. Deelnemers Bram de Vos, Ruben Hiddink (3e op het Nederlands Kampioenschap) en Herbert van Brussel maken serieus kans op de titel.
Provincie:
Tag(s):