zondag, 17. februari 2008 - 16:33

D66 en Jonge Democraten voeren actie voor vrije sluitingstijden

Apeldoorn

De Jonge Democraten voeren in Apeldoorn actie voor het vrijgeven van de sluitingstijden. In het kader van een tournee door heel Nederland doen zij Apeldoorn aan om handtekeningen te verzamelen voor het burgerinitiatief ‘Vrij op stap’. De Jonge Democraten hebben het initiatief gestart als reactie op het initiatief van de twee Friese moeders om de sluitingstijden sterk te vervroegen.

De Jonge Democraten vinden dat horecaondernemers zelf moeten kunnen bepalen hoe laat ze de tent sluiten, en horecabezoekers zelf moeten kunnen bepalen hoe laat ze het maken. Iedereen verplicht vroeg op stap vinden zij betutteling.

Vrije sluitingstijden hebben echter nog veel meer voordelen. Zo zorgt een geleidelijke leegstroom van de kroegen voor meer rust op straat, wordt de toevlucht tot illegale feesten in de zogenaamde ‘drankketen’ teruggedrongen en zorgen de vrije sluitingstijden voor minder druk op het Openbaar Vervoer.

Thijs Kleinpaste van de fractie van D66 nodigde de Jonge Democraten uit om naar Apeldoorn te komen. “Ik ben zelf lid van zowel D66 als de Jonge Democraten. D66 Apeldoorn heeft zich altijd hard gemaakt voor vrije sluitingstijden, omdat het overlast terugdringt. Helaas zijn die vrije sluitingstijden er nog niet, maar de actie van de Jonge Democraten is een stap in de goede richting. Ik ben erg blij dat ze in het drukke programma tijd hebben kunnen vrijmaken om naar Apeldoorn te komen.�

De Jonge Democraten en de vertegenwoordigers van de fractie van D66 zullen zaterdagavond de stad ingaan om handtekeningen te verzamelen. In totaal zijn er 40.000 handtekeningen nodig.
Provincie:
Tag(s):