donderdag, 25. september 2008 - 14:55

D66 in de clinch met CDA over financiering religieuze feesten

Utrecht

Woensdag stelde het CDA schriftelijke vragen aan het College van B&W over de financiering van religieuze feesten, zoals iftarmaaltijden. Het CDA wil dat ook christelijke en joodse feesten door de gemeente gefinancierd gaan worden. Dat is bij de Utrechtse D66-fractie in het verkeerde keelgat geschoten.

D66-raadslid Arjan Kleuver vindt dat de overheid garant moet staan voor de vrijheid om een geloof te belijden. “Die vrijheid is zo kostbaar dat het belastinggeld mag kosten, maar als de overheid met als smoes integratie een kerkelijk kerstfeest gaat subsidiëren is het hek van de dam. En dat is precies wat het CDA voorstelt.� D66 heeft inmiddels tegenvragen aan het college gesteld.

De democraten in de Utrechtse gemeenteraad vinden dat evangelisatie geen taak is van de overheid. Bovendien profiteren de 60% niet-religieuzen in de stad niet mee van zulke ‘investeringen’. Ook denkt D66 dat je bij de plannen van het CDA nooit kan voorkomen dat je de ene religie bevoordeelt boven de ander. “Kortom, een zeer onwenselijke suggestie van het CDA, waar wij ons fel tegen zullen blijven verzetten�, aldus Arjan Kleuver.
Provincie:
Tag(s):