vrijdag, 11. januari 2008 - 9:50

D66 ontevreden over Giesberts aanpak brandweer

Utrecht

De brandweer in Utrecht overweegt om actie te gaan voeren. De uitwerking van de werkroosters baart veel zorgen en ontevredenheid. De brandwachten zijn het nog altijd oneens met de uitwerking door de gemeente Utrecht van het Arbeidstijdenakkoord tussen de brandweer en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Raadslid Gerda Oskam stelde donderdag, samen met Michel Eggermont van de SP, hierover vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Oskam: “Met name de uren die voor oefening door de gemeente Utrecht ingeroosterd zijn, vinden wij minimaal. Vorig jaar is er al maandenlang een noodrooster geweest, dus oefening voor de actuele en professionele paraatheid is vanaf begin dit jaar essentieel! Wethouder Giesberts verzekerde echter dat oefening en training normaal het geval zou blijven en dat de brandveiligheid voor de inwoners van deze gemeente niet in gevaar komt.

Wel gaat hij opnieuw overleg voeren met de brandweer. Maar het feit blijft dat het heel vreemd is dat wethouder Giesberts zich heel star in zijn personeelsbeleid richting de brandweer gedraagt. Dat zorgt voor veel onrust onder de brandwachten. In andere gemeentes is de invoering van de nieuwe brandweerroosters wel goed gegaan. Daarom is D66 behoorlijk ontevreden over de wethouder.�
Provincie:
Tag(s):