dinsdag, 3. juni 2008 - 10:22

Dé Ga voor gezond!-school

Surhuisterveen

De Hoekstien uit Surhuisterveen mag zich met recht dé Ga voor gezond!-school van het jaar 2008 noemen. Zij hebben de hoofdprijs gewonnen van de nationale scholenactie.

Uit handen van Paul Rosenmöller, voorzitter van de stuurgroep van het Convenant overgewicht en Janneke Hoekstra, directeur Kennis van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), ontvingen zij dinsdag hun welverdiende hoofdprijs. Aandacht voor gezondheid blijft belangrijk, zo maken de eerste resultaten van de Ga voor gezond!-test duidelijk. Bij veel kinderen valt nog wel wat te verbeteren, ook op school.

Afgelopen schooljaar zijn ruim 1250 basisscholen actief aan de slag gegaan met Ga voor gezond! om hun gezondheid te verbeteren. Deze scholen hebben op het gebied van gezondheid en veiligheid allerlei activiteiten georganiseerd en uitgevoerd, de Ga voor gezond!-test ingevuld en lessen gevolgd.

Op basisschool De Hoekstien in Surhuisterveen hebben kinderen de meeste punten in de Ga voor gezond!-actie behaald en daarmee de Univé TopTalentenTrofee verdiend. De prijs is goed voor de herinrichting van het schoolplein of inrichting van de gymzaal ter waarde van 5000 euro. Het is bijzonder dat deze school de prijs heeft gewonnen; vorig jaar wonnen zij de Yakult DoeMeeTrofee.
Provincie:
Tag(s):