zondag, 19. oktober 2008 - 12:57

Daders ernstige mishandeling Koninginnedag opgespoord

Groningen

De politie heeft alsnog de vermoedelijke daders van een ernstige mishandeling op Koninginnedag van dit jaar in de Groninger binnenstad kunnen opsporen. Dit heeft de politie zondag 19 oktober laten weten.

Afgelopen weken werden een 21-jarige en een 22-jarige inwoner van Sappemeer, een 24-jarige inwoner van Zuidbroek, een 21-jarige inwoner van Muntendam en een 31-jarige inwoner van Groningen aangehouden.

Bij de mishandeling op 30 april ’s avonds in de Gelkingestraat werd een 29-jarige inwoner van Zwaagwesteinde door meerdere personen zo ernstig afgetuigd dat de man langdurig moest revalideren. Hij liep onder meer een gebroken schouder en een slagaderlijke bloeding op.

Het slachtoffer zat de bewuste avond in de Gelkingestraat op een terras waar vlakbij een ruzie uitbrak. Die was ontstaan nadat enkele van de nu aangehouden verdachten een paar flesjes bier hadden gestolen.

De man uit Zwaagwesteinde greep in, toen hij zag dat er iemand werd mishandeld. De beide Sappemeersters keerden zich vervolgens tegen hem, vrij snel daarna geassisteerd door drie van hun maten.

Het slachtoffer werd dusdanig geslagen en geschopt dat hij op de grond belandde en deels door een raam viel. Terwijl hij al op de grond lag, werd er geruime tijd nog op hem ingeschopt. Het vijftal ging er vervolgens vandoor.

De politie kwam hen op het spoor dankzij een combinatie van getuigenverklaringen en een incident later op de avond bij het Hoofdstation. Daar raakte een van de Oostgroningers opnieuw betrokken bij een vechtpartij, maar dit keer bleek voor hem de overmacht te groot. De man klampte voordat hij op de trein naar huis stapte nog enkele agenten aan, die zijn naam noteerden.

Tijdens de verhoren de afgelopen dagen gaven de meeste verdachten hun aandeel in de mishandeling op Koninginnedag toe. Vier verdachten zijn in afwachting van een vervolg door justitie vrijgelaten.

De 21-jarige verdachte uit Sappemeer is door de rechter-commissaris in bewaring gezet. Hij zat nog in een proeftijd voor een eerdere mishandeling.
Provincie:
Tag(s):