donderdag, 17. april 2008 - 20:18

Dag van de Architectuur 28 juni 2008

Bergen op Zoom

Zaterdag 28 juni 2008 vindt in Bergen op Zoom de Dag van de Architectuur plaats. Het thema is dit jaar Architectuur & Politiek. De gemeente Bergen op Zoom en de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) Kring West-Brabant werken voor deze dag een interessant programma uit, om architectuur onder de aandacht te brengen van een zo groot mogelijk publiek. Eén onderdeel van het programma is een ontwerpprijsvraag voor de kiosk(en) en abri op het Pastoor Joorenplein.

Verder wordt er een expositie ingericht van omstreden plannen. Wanneer we teruggaan in de tijd tot 1950, zijn er tal van omstreden plannen geweest in Bergen op Zoom. Sommigen zijn uitgevoerd, anderen hebben het niet gehaald. De tentoonstelling is te bezichtigen in het pand van de V&D, destijds ook zo’n ‘omstreden plan’.

Tenslotte wordt in een ‘smaaktest’ de smaak gemeten van zowel leken als experts als het gaat om architectuur. Zij kunnen op tien gebouwen het stempel ‘mooi’ of ‘lelijk’ drukken. De smaaktest wordt onder meer gepresenteerd in de hal van het stadskantoor, op de gemeentelijke informatiepagina’s in de Bergen op Zoomse Bode.
Provincie:
Tag(s):