maandag, 31. maart 2008 - 17:05

Dag van de Balsport

Almere

Op zaterdag 5 april vindt op de Playground-Stedenwijk de dag van de Balsport plaats. Tussen 12.00 en 17.00 uur wordt hier een spetterend balsportspektakel georganiseerd. Deze dag draait om de volgende balsporten: voetbal, hockey, basketbal, volleybal, korfbal, golf, base- en softbal en dit alles geheel in het teken van ‘Street’, met een dj en rappers! Iedereen kan hieraan mee doen. De activiteiten worden begeleid door professionals en topsporters. Ook geven deze professionals en topsporters korte trainingen waaraan meegedaan kan worden.

‘Superstunt!’
Het hoogtepunt van de Dag van de Balsport is de ‘Superstunt!’ Dit is een wedstrijd waarbij iedereen zijn kunsten met een bal kan laten zien. Uit de voorrondes zijn 3 winnaars gekozen die op 5 april hun stunt laten zien. Een deskundige jury, die bestaat uit onder andere Elsemieke Havenga, Winston Post en burgemeester Annemarie Jorritsma, kiezen op de dag van de Balsport de ‘Superstunt 2008 van Almere’. De hoofdprijs is een cheque van € 100, - te besteden bij Sport 2000.

Nationale sportweek 2008
Tijdens de Nationale Sportweek (van 28 maart tot en met 5 april) draait alles om sport. Het liefst sport dichtbij huis. Bij de vereniging om de hoek, in de wijk, in het dorp. Naast al het plaatselijke sportaanbod, wordt elke dag van de week in een plaats in Nederland extra aandacht gegeven aan een sport. De Sportweekkaravaan trekt dit jaar van Amsterdam via, Arnhem, Maastricht, Delft, Zoetermeer,Heijen (Limburg), Amsterdam, Apeldoorn tot Almere.
Provincie:
Tag(s):