zondag, 31. augustus 2008 - 10:45

Dag van de vrijwilligheid in Spijkernisse

Spijkernisse

Op de brandweer kazerne van Spijkenisse is afgelopen zaterdag de dag van de vrijwilligheid georganiseerd. De doelstelling van deze dag is het samenstellen van een beleidsnotitie over de vrijwilligheid.

Om 13:15 Opende Regionaal Commandant De heer Elie van Strien de dag. In zijn toespraak benadrukte hij nogmaals het nut en noodzaak van de brandweer vrijwilligers. Om de samenstelling van de notitie te maken werden er aan drie tafels gepraat over onder andere: de belastbaarheid en de visie op de vrijwilligheid.

Daarnaast liet de brandweer Rotterdam Rijnmond hun nieuwe redvoertuigen zien. Waaronder een hoogwerker van Vlaardingen en een Autoladder van Rotterdam Zuid. Ook voor de kinderen van de mee gekomen vrijwilligers was wat te doen. Zo waren er ondermeer waterspelletjes die je jeugdbrandweer van spijkenisse klaar had gezet. Maar ook was het SIGMA (snel inzetbare groep ter medische assistentie) was aanwezig. Zij hadden een tent klaar staan waar uitleg werd gegeven over hun materiaal. Maar ook de brandweerlieden zelf konden in actie komen op een hindernisbaan. Hier werd ondermeer hun conditie getest.
Provincie:
Tag(s):