donderdag, 19. juni 2008 - 22:58

Dag van het Park in teken van bewegen

Winterswijk

Bewegen is gezond, je voelt je fit en het werkt ontspannend. Toch beweegt meer dan de helft van de Nederlanders te weinig.Om Winterswijkse inwoners te laten ervaren dat bewegen makkelijk in het dagelijks leven in te passen is, krijgt de Dag van het Park dit jaar als leidraad ‘30 minuten bewegen’.

In 2006 begon de gemeente Winterswijk met het organiseren van ‘De dag van het Park�. De Dag van het Park is een concept van de ANWB en is van oorsprong een dag om aandacht te vragen voor het groen in onze plaats. Na het succes van de voorgaande jaren is besloten in 2008 opnieuw de Dag van het Park te organiseren en wel op zondag 13 juli 2008 van 13.00 tot 16.00 uur in het Huininkmaatpark in Winterswijk.

Landelijk is de campagne 30minutenbewegen er om te laten zien dat een kleine investering in tijd een groot verschil kan maken in de gezondheidstoestand. Jong en oud wordt 13 juli aanstaande bewust gemaakt van het belang van bewegen. Dertig minuten bewegen per dag al voldoende om aan de Nederlandse Norm voor Gezond bewegen te voldoen.

Verschillende Winterswijkse verenigingen hebben inmiddels aangegeven deze dag hun steentje bij te dragen. Er komen verschillende activiteiten voor de bezoekers, die allemaal; in het teken staan van het thema ‘Winterswijk beweegt’.
Provincie:
Tag(s):