donderdag, 27. maart 2008 - 13:44

Dagtocht Landschapskunst: "Een dag met een sterretje"

Vanaf 20 april 2008 organiseert Museum De Paviljoens de dagtocht
landschapskunst naar de unieke concentratie landschapskunstwerken in
Flevoland. Vanaf 20 april tot en met 19 oktober 2008 kunnen bezoekers uit
heel Nederland de veelzijdigheid en schoonheid van onze jongste provincie
ervaren. De dagtocht is nu al te boeken!

Land Art is eind jaren zestig in de Verenigde Staten ontstaan en overgewaaid naar Nederland. Landschapskunst wordt in de vrije natuur aangelegd. Met aarde, water en zand grijpt de kunstenaar in het landschap in. De werken ademen allemaal rust en ruimte. Ze brengen de bezoekers in contact met de contemplatieve, volgens sommigen zelfs spirituele, kwaliteit die overeenkomt met eeuwenoude monumenten als Stonehenge of Chitzén Itzá in Mexico.
Vlakbij Almere ligt de Groene Kathedraal (1978-1996) van Marinus Boezem; een verbeelding van de kathedraal van Reims met 178 Italiaanse populieren. Polderland Garden of Love and Fire (1992-1997) van Daniel Libeskind ligt aan de andere kant van Almere en verbeeldt tijd, ruimte en afstand en verbindt Almere, Salamanca en Berlijn met elkaar. Vlakbij Lelystad ligt het Observatorium (1971-1977) van Robert Morris waarin de seizoenen en zonsopkomst en –ondergang te ervaren zijn. Het
niveauverschil met de zee is goed te zien door naast Sea Level(1989-1996) van Richard Serra te gaan staan. De hoge muur lijkt als een golf over je heen te vallen. Aardzee (1982) van Piet Slegers geeft weer een andere ervaring van de zee met de niveauverschillen en rimpels van de oude zeebodem en de glooiingen van de grasheuvels.

Kunst en natuur beleven
Een professionele gids van het museum geeft tijdens de excursie uitleg over de landschapskunst en de ontstaansgeschiedenis van de polder. Bij elk kunstwerk is er genoeg tijd om rustig rond te lopen en het landschapskunstwerk te bekijken. Op deze manier kunnen bezoekers de mooie natuur met zijn kunstwerken optimaal ervaren!
De dagtocht wordt in 2008 voor het vierde achtereenvolgende jaar georganiseerd. Deelnemers prijzen de dagtocht om de gemoedelijke sfeer, de uitstekende verzorging en de deskundige gidsen.

Programma
Wanneer: elke zondag van 20 april tot en met 19 oktober 2008
Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur
Prijs: Euro 45,- per persoon of Euro 32,50 met Museumkaart
Inclusief: vervoer per luxe bus, uitgebreide lunch, uitleg van professionele gids en toegang tot het museum.
Waar: de tocht begint en eindigt bij Museum De Paviljoens. Andere opstapplaatsen zijn ook mogelijk, neem hiervoor contact op met het museum.
Reserveren en meer informatie: 036-5450400, communicatie@depaviljoens of www.depaviljoens.nl
Provincie:
Tag(s):