zondag, 28. december 2008 - 10:56

Dakbrand in centrum Amstelduin

Amsterdam

De brandweer uit de Hoofdstad moest zondagmorgen omstreeks 06.00 uur uitrukken omdat er een vermoedelijke brand zou zijn aan de Mariëndaal in Amsterdam-Noord. Ter plaatse bleek het niet om een vermoeden te gaan, maar om daadwerkelijk brand in het gebouw van Amstelduin. Omdat het gebouw voor een deel uit hout is opgetrokken werd een tweede autospuit ingezet.

De brand die op het dak van het gebouw woedde was door de brandweer snel onder controle waardoor de schade aan het gebouw beperkt bleef. Vermoedelijk is de brand ontstaan door vuurwerk wat op het dak terecht is gekomen. Een onderzoek door de politie zal hierover meer duidelijkheid moeten scheppen.

Bij het inrukken van de brandweer moest een autoladder nog even wachten op hulp. Het voertuig was in het drassige gras vast komen te zitten en moest uit de blubber getrokken worden met de lier van het hulpverleningsvoertuig.

Het gebouw Amstelduin is een Arbeids Training Centrum voor jongeren zonder dagbesteding die door hun (licht) verstandelijke handicap en/of door hun gedragsproblematiek nog onvoldoende zijn toegerust voor de arbeidsmarkt.
Provincie:
Tag(s):