zondag, 27. april 2008 - 0:07

'Dalai Lama komt naar Nederland'

Amsterdam

Op de eerste warme dag van het jaar was de NDSM-werf het decor voor een programma vol muziek, kunst, debat, sport en Tibetaanse cultuur; allemaal in het teken van een vrij Tibet. Miljoenen Nederlanders kwamen via de journaals en kranten in aanraking met de Tibetaanse kwestie. Daags na het festival kreeg festivalbezoekster Femke Halsema een meerderheid in de Tweede Kamer voor het uitnodigen van de Dalai Lama naar Nederland.

Het was volle bak zondag op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. Met een geweldige line-up met onder meer Bløf, Moke, Racoon, the Scene en Claw Boys Claw. Osdorp Posse ‘speelde de beste show in jaren’ (Def P), de Heideroosjes en Loten sloegen de handen wederom ineen voor oudewets goeie Tibetaanse Nederpunk en aan het eind van de avond werd het publiek getrakteerd op een prachtige uitvoering van het festivallied ‘Als je ooit nog eens terug kan’.

Vanaf het moment dat de Tibetan Freedom Torch er door Jakhals Bahram Sadeghi werd overhandigd aan Femke Halsema (GroenLinks) zat Tibetstage ramvol met bezoekers. Er werd de hele dag gedebatteerd over de Olympische Spelen en over de rol de Nederlandse sporters, journalisten en politici daar kunnen spelen. Behalve Femke Halsema, schoven ook Kamerleden Hans van Baalen, Harry van Bommel, Martijn van Dam en Karien van Gennip aan. Twee dagen later nam de Tweede Kamer een motie van Halsema aan om de Dalai Lama nog voor de Olympische Spelen uit te nodigen naar Nederland te komen.
Categorie:
Tag(s):