vrijdag, 16. mei 2008 - 8:36

'Daling aantal overvallen Amsterdam'

Amsterdam

De aanpak van het kernteam STOP overvallen van de politie Amsterdam-Amstelland in combinatie met een aantal specifieke maatregelen lijkt zijn vruchten af te werpen. Vanaf maart 2008 ziet de politie een dalende lijn in het aantal gepleegde overvallen, met name in Amsterdam West. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In de regio Amsterdam-Amstelland werden van januari tot met april respectievelijk 61, 56, 36 en 35 overvallen gepleegd. Voor Amsterdam West zijn de cijfers gedaald van 26 in januari tot 7 in april. In februari en maart waren dat 23 en 12 overvallen.

Kernteam STOP overvallen
Toen het aantal overvallen eind 2007 piekte, heeft korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland tot onmiddellijke maatregelen besloten.

Deze maatregelen bestaan onder ander uit de oprichting van het kernteam STOP overvallen, surveillance op risicoroutes, inzet van Bureau’s Districtsrecheche, inzet van het Bovenregionaal Rechercheteam met betrekking tot harde kern overvallers, informatie-uitwisseling met toezichtpartners, observatie vanuit de lucht met een helikopter en uitgebreide aandacht in briefings op wijkteams.
Provincie:
Tag(s):