donderdag, 6. november 2008 - 10:03

Daling aantal wintersport-vakanties

Den Haag

Komende winter zullen ongeveer 1 miljoen Nederlanders kiezen voor een wintersportvakantie. Dit aantal ligt lager dan vorig jaar. Toen vertrokken 1,1 miljoen landgenoten richting de wintersportgebieden. De ANWB verwacht dat de huidige economische omstandigheden van invloed zijn op de keuze van de consument om op wintersportvakantie te gaan.

ongeveer de helft van de Nederlandse wintersporters begroeten (52%). Het populairste skigebied in Oostenrijk is de provincie Tirol. Ruim de helft van wintersportvakanties in Oostenrijk zal hier worden doorgebracht.

Frankrijk staat als wintersportbestemming op de tweede plaats met 18% van de Nederlandse wintersporters. Zwitserland en Duitsland delen de derde plek, zij ontvangen ongeveer 7% van de Nederlandse wintersporters. Van de wintersportvakanties in Frankrijk wordt ruim driekwart doorgebracht in de Alpen, in Duitsland is Sauerland het meest populaire wintersportgebied. In Zwitserland is de streek Wallis favoriet.

Ook dit seizoen is de auto het meest gebruikte vervoermiddel voor de wintersportvakantie. Driekwart van de wintersportliefhebbers gaat met de auto op wintersportvakantie. Eén op de tien gaat met de bus.
Provincie:
Tag(s):