maandag, 30. juni 2008 - 17:23

Dames na training altijd klaar voor 'pech onderweg'

Stadskanaal

Terwijl de meeste mannen wel weten wat te doen bij pech onderweg, zijn er vele vrouwen die bij technische tegenslag met hun auto met de handen in het haar zitten. Dat geldt echter niet meer voor de dames die onlangs aanwezig waren bij de Ladies Avond van Autobedrijf Greven. De dames krijgen daar uitleg over de basiscontroles en – handleidingen bij autopech.

,,Het was ontzettend leuk en erg leerzaam’’, vertelt Lies Simons, een van de aanwezige dames. ,,Ik heb dingen gezien waarvan ik niet eens wist dat ze in een auto zaten.’’

De vijftien dames kregen eerst een stuk theorie van Henri Greven zelf. Hij vertelde honderduit. Over het verschil tussen zomer- en winterbranden, over hoe een accu te laden en vooral hoe niet en het verschil tussen gele en rode waarschuwingslampjes. Daarnaast vertelde hij over het controleren van vloeistoffen, het vervangen van lampen, het opsporen en vernieuwen van zekeringen, het controleren van banden en zo nodig wisselen van wielen en het slepen van de auto.
Daarna was het tijd voor een stuk praktijk. De groep werd opgedeeld in drie groepjes van vijf en elke groep ging - onder leiding van een eigen monteur – aan de slag. Ze vulden de ruitenwisser- en koelvloeistof aan, vervingen de olie, laadden een accu op en wisselden zelfs een band.

,,Ik wist eigenlijk niks van autotechniek. Als er dan eens plotseling een lampje op het dashboard ging branden, de auto wilde niet starten of de auto stond met een lege band, dan was dat meteen reden voor paniek’’, vertelt Lies. ,,Na deze training is de onzekerheidbehoorlijk afgenomen. Ik stap nu een stuk zelfverzekerder achter het stuur.’’
Na afloop kregen alle deelneemsters een informatiepakket met onder meer tips en trucs. Ook waren er presentjes, zoals kortingscheques, een adresboek van alle Bosch Carservicestations in Europa en een felkleurig hesje dat je al verplicht bij je moet hebben in diverse Europese landen, waaronder Duitsland.

,,Dit was zeer de moeite waard’’, vindt Lies na afloop en volgens haar vonden alle deelneemsters dit. Daarom is Henri Greven van zins om in de toekomst vaker een Ladies Avond te houden. Deelname is helemaal gratis. Opgave kan via e-mailadres info@hglease.nl.
Provincie:
Tag(s):