zaterdag, 8. november 2008 - 19:32

Damestoiletten schoner dan die voor heren

Alphen aan den Rijn

De hygiëne in openbare toiletten neemt langzaam toe. De uitkomst van het nationale toiletonderzoek dat Service Management in samenwerking met Berendsen Textiel Service in september uitvoerde, is met een gemiddelde van 26 procent goed namelijk hoger dan de 21 procent in 2007.

Dat komt vooral, doordat de schone damestoiletten stegen tot 29 procent (vorig jaar 19 procent). De herentoiletten kwamen - net als vorig jaar - uit op 23 procent.

Probeer in openbare toiletten vooral contact met de zitting te vermijden, want van de toiletbrillen had 46 procent een zeer hoge besmettingsgraad. Dat geldt eveneens voor één op de drie kraanknoppen (30 procent) en voor 26 procent van de spoelknoppen. De deurknop vertoonde een hoge besmettingsgraad in 6 procent van de gevallen.

In de gezondheidszorg zijn de schoonste toiletten te vinden: 33 procent goed, 3 procent meer dan vorig jaar. De horeca scoorde 28 procent goed, wat 8 procent meer is dan in 2007. De warenhuizen eindigen met 25 procent goed (was 20 procent) op de derde plaats en de openbare gebouwen sluiten de rij met 20 procent goed, vorig jaar was dat 15 procent.
Provincie:
Tag(s):