zaterdag, 9. augustus 2008 - 21:58

Dance Parade Rotterdam gezellig verlopen

Rotterdam

Zaterdag werd voor de twaalfde maal in Rotterdam de Dance Parade gehouden. Tientallen dj’s draaiden vanaf praalwagens de meest uiteenlopende muziekstijlen begeleid door honderden schaars geklede dansers.

Het grootste dansenevenement van de Benelux, geïnspireerd op de Love Parade in Berlijn, trok vandaag zo’n half miljoen bezoekers.

Het feest begon om twee uur op het Eendrachtsplein met een optreden van dj Ian Carey en eindigde om negen uur bij de voet van de Willemsbrug.

De politie spreekt van een goed verloop. In totaal heeft de politie 25 mensen aangehouden voor onder andere: bezit verdovende middelen, openbare dronkenschap, vernielingen en belediging. Daarnaast zijn er een paar kleine vechtpartijtjes geweest. Alle betrokkenen kregen een proces-verbaal of een dagvaarding in persoon.

Bij de verschillenden EHBO-posten zijn 77 mensen behandeld. De verschillende ambulances hebben 18 mensen naar ziekenhuizen vervoerd. De achtergrond van hun problemen lag voornamelijk in drankgebruik en andere middelen.

De Roteb is belast met het schoonmaken van de route en zal daar naar verwachting tot laat in de zaterdagavond mee bezig zijn.
Provincie:
Tag(s):