zaterdag, 19. april 2008 - 20:37

Dansgroepen gezocht voor H/Art Dance-festival

Hoogeveen

Kunst & Cultuur Drenthe organiseert in samenwerking met Scala centrum voor de kunsten in Hoogeveen van 31 mei t/m 7 juni, H/Art Dance, de week van de dans. De organisatoren zijn op zoek naar Drentse dansgroepen die een optreden willen verzorgen en deelnemers die op een andere manier mee willen doen aan de H/Art Dance-week.

Dansgroepen wordt op verschillende locaties een vrij podium geboden en mogen daar hun eigen choreografieën tonen. Alle dansstijlen en leeftijden zijn welkom: van klassiek ballet tot hedendaagse dans en van volksdans tot streetdance, hiphop en breakdance. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marjan Oostmeijer van Kunst & Cultuur Drenthe, marjan@kcdr.nl of Yvonne Verhage van CGV Olympia, yverhage@home.nl.

De H/Art Dance-week start zaterdag 31 mei om 14.00 uur met “Dancing in the Street�. De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt omgetoverd tot één grote dansstraat, waar een ieder wordt gevraagd mee te dansen. Hiervoor zijn alle dansers en dansliefhebbers in Drenthe uitgenodigd. Het “Dancing in the street�-spektakel heeft tot doel onverwachtse partners op ongewone plekken samen te brengen en dans te promoten. De start is op de Eiermarkt en het eindpunt op het Kerkplein, waar de H/Art Dance-week officieel wordt geopend.

Eén van de hoogtepunten tijdens H/Art Dance, de week van de dans is de eindproductie van de Danswerkplaats BLINK. Onder leiding van choreograaf Edan Gorlicki (ex-danser van Galili Dance), zijn zeven geselecteerde amateurdansers al maanden aan het repeteren voor een spektakelstuk dat op vrijdagavond 6 juni te zien zal zijn in theater De Tamboer in Hoogeveen. In de H/Art Dance-week vinden verder voorstellingen, presentaties en workshops plaats.
Provincie:
Tag(s):