maandag, 28. januari 2008 - 19:40

Data terminals in brandweer-voertuigen

Den Haag

Informatie die de brandweer nodig heeft als elke seconde telt, is vanaf februari 2008 digitaal beschikbaar in 27 voertuigen via de Mobiele Data Terminal (MDT). De actualiteit van de informatie (waaronder de route) en de snelheid waarmee het in de voertuigen gebruikt kan worden zal bijdragen aan kortere aanrijtijden.

Nu gebeurt het vergaren van informatie over adresgegevens, de route, informatie over gevaarlijke stoffen en risicovolle objecten vaak nog handmatig.


Een MDT is een computer in voertuigen die essentiële informatie voor hulpverleners eenvoudig toegankelijk maakt. Verschillende brandweervoertuigen gebruiken de MDT al enige tijd, nieuw is echter dat de 1-1-2-meldkamer bij het verwerken van een melding de benodigde informatie naar het brandweervoertuig stuurt waar het direct op de schermen zichtbaar is.

Door de MDT is essentiële informatie sneller beschikbaar. Daarnaast zorgt de MDT in de toekomst voor het veel effectiever bijhouden van de gegevens omdat de informatie digitaal verwerkt wordt.

Hulpverleningsvoertuigen die nog niet voorzien zijn van een MDT gebruiken boeken en kaarten. Het actualiseren en controleren van de informatie in de boeken en kaarten blijkt erg arbeidsintensief. Met de komst van MDT gaat dit veranderen; sneller informatie opzoeken, sneller updaten, minder fouten en overal binnen de regio Haaglanden is dezelfde informatie beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):