dinsdag, 20. mei 2008 - 13:23

Davids stopt bij Ajax

(Elfvoetbal) Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel, Edgar Davids stopt bij Ajax. Club en speler hebben besloten geen nieuwe verbintenis met elkaar aan te gaan. De middenvelder speelde dus afgelopen zondag tegen FC Twente (0-0) zijn laatste officiële wedstrijd in het Ajax-shirt.

"Aan de ene kant vind ik het jammer dat we uit elkaar gaan, want ik ben Amsterdammer en Ajacied," zegt Davids over zijn vertrek. "Maar het is ook niet zo dat ik ten koste van alles bij Ajax kan blijven. Ik heb de afgelopen weken al vaker gezegd dat de kans dat ik zou blijven heel klein was. Op dit moment weet ik nog niet wat ik ga doen. Er is de afgelopen periode interesse getoond uit binnen- en buitenland. Ik ben fit en voel me nog goed genoeg om op niveau door te voetballen."

"Toen ik zondag het veld instapte stond ik er niet bij stil dat het de laatste keer zou zijn in een Ajax-shirt. Maar toen ik het veld afliep, voelde ik toch dat het de laatste keer was. Om die reden liep ik samen met Johnny Heitinga een rondje langs de tribunes, eigenlijk een afscheidsrondje dus. Het is normaal dat je als speler na afloop het publiek bedankt, maar nu heb ik dat iets uitgebreider gedaan."

Davids speelde 184 wedstrijden voor Ajax en scoorde 36 keer. De middenvelder werd in Amsterdam drie keer landskampioen en twee keer bekerwinnaar. Hij won met Ajax vier keer de Nederlandse Super Cup, de Europese Super Cup, De UEFA Cup, de Champions League en de Wereldbeker voor clubteams.
Categorie:
Tag(s):